Third time cover girl


Jeanett on the cover of Swedish Divine Magazine the issue of October 2014 and with full interview with the cover girl herself.


This is Jeanett's third cover for Divine Magazine and this one was shot and edited by Fredrik Dahlberg and the interview photos were shot by Robert Mosbach at Grand Hotel both in Stockholm, Sweden where Jeanett currently lives.


jeanett also produced the session, chose the photographers and sew her own  gown for the Grand Hotel shoot, which can be seen below.

 

In this issue Jeanett answered some questions about her start up carrier and how life is working in show business.


Thanks to:

Divine Magazine,

Emelie Läkk Hesselius

Fredrik Dahlberg

& Robert Mosbach

info@jeanettespedal.com

Jeanett Espedal är en hårt arbetande ung tjej från Norge som genom extrem envishet kämpat för att nå sina mål.

– Jag vågar drömma, satsa och ta riskerna som krävs. Jag är det jag jobbar med, det är inte något jag bara gör. Det går inte en dag utan att jag tänker på hur jag ska utvecklas och lyckas, vilket krävs i den branschen jag har valt att leva i.


Jeanett är minst sagt en mångsysslare då hon bland annat är utbildad dansare, modell, sångerska och skådespelare. Hon har arbetat som modell sedan hon var 6 år gammal då hennes pappa skötte ljud och ljus för en av Norges största modellagenturers modevisningar. De behövde barnmodeller för catwalken vilket ledde till att hon och hennes syster fick gå för stora märken som H&M, Lindex och Kappahl. När hon var 12 år gammal flyttade hennes familj från hemstaden Bergen i Norge till Strömstad i Sverige och där upptäckte hon dansen som hon ägnat sig åt sedan dess.


Jeanett har sjungit sedan 9 år tillbaka och är nu aktuell med sin debutsingel ”Dirty Love ft. Tale the Rapper”. Utöver detta arbetar hon mestadels som reklammodell i Stockholm och har även medverkat i produktioner för Norge, Danmark, USA och Iran. Sist men inte minst arbetar hon som skådespelerska i kortfilmer, musikvideos och reklamfilmer samt som statist i långfilmer i både Norge, Sverige och Danmark.

– Jag skulle jättegärna vilja fokusera mer på skådespeleri. Det är någonting jag har tänkt jättemycket på under den senaste tiden. Meryl Streep är min favoritskådespelare eftersom hon verkligen förvandlas till varje roll hon spelar.


"Jag har själv valt yrke och jag skulle kunna släppa det när som helst" - Jeanett

NAMN: Jeanett Esepedal

YRKE: Skådespelare, producent, manus författare

HOBBY: fILM, dans, musik, konst

BOR: Stockholm

FAMILJ: mamma, pappa, stora syster

AKTUELL: Skådespelar i musikvideon och reklamfilmer

Att jobba inom den här utseendefixerade branschen kan bidra till både stress och press då det ständigt är utseendet och som granskas.

– Pressen lägger jag på mig själv, säger Jeanett. Jag har själv valt yrke och jag skulle kunna släppa det när som helst. Men jag är villig att pressa mig själv för att uppnå mina drömmar. Stressen kommer lite då och då, speciellt när jag jämför mig med andra som är yngre och har kommit längre i branschen än vad jag har för tillfället. Men jag ser det som en utmaning vilket får mig att kämpa lite hårdare.


7413-printAtt det är mycket fokus på utseende går inte att komma undan och hon önskar att ibland kunna slappna av lite mer när det gäller den biten. Dock spelar utseendet en stor och viktig roll i allt hon ägnar sig åt. Det krävs en tränad kropp, bra matvanor, god hälsa, slät hy och fint hår och naglar. Hon måste konstant vara redo för att gå på en casting.

– Såklart måste man offra saker för att kunna lyckas och jag känner mig rätt så egoistisk vid vissa tillfällen. Det kan gälla familjen, vänner, sömn och till och med en burgare på Donken. Men ibland behövs det. Jag går dock aldrig på någon diet. Jag älskar mat men försöker byta ut det onyttiga till mer nyttig mat som jag tycker om, berättar hon.


Det som krävs för att jobba inom branchen är enligt Jeanett ambition och disciplin, vilket hon menar kan översättas till galet envis och egoistisk.

– Jag jobbar mycket på att kunna slappna av och sluta tänka på mina höga mål, man ska trots allt kunna njuta av dagen just nu som den är också.


Jag lär mig något nytt från varje kollega och genom varje erfarenhet


Belöningen för allt hårt arbete, uppoffring och all tråkig sallad till lunch, berättar hon är alla minnen och resultat av jobben hon har gjort. Alla människor hon har träffat och platser hon besökt.

– Varje dag är olik den andra och det är det som är det bästa av allt. Jag jobbar med olika människor, olika karaktärer, musiker och dansare. Jag lär mig något nytt från varje kollega och genom varje erfarenhet, det är det bästa!


NAME: Jeanett Espedal

OCCUPATION: Actress, Producer, Writer

HOBBY: Film, dancing, music, art

HOME: Stockholm

FAMILY: Mom, Dad, big sister

CURRENT: Actress in musicvieos and commercials

Hennes liv kan låta som en dröm för många, men vad som inte ska glömmas bort är att hon utöver dessa jobb också har ett heltidsjobb på sidan av.

– Många gånger får jag frågan: ”Hur mycket tjänar du på dina modelljobb? Är du rik eller?” Såklart har jobbet sina fördelar med det är fortfarande inget heltidsjobb än, även om det i stort sett krävs jobb hela tiden för att lyckas och komma någon vart.


Jeanett växlar mellan att beskriva branschens både positiva och negativa sidor men menar att allt negativt blir värt det med branschens helt underbara fördelar.

– Jag älskar verkligen det jag gör och hoppas att jag kan inspirera fler att jobba hårt för det de vill uppnå!